ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το γάλα κατσαρίδων διαφημίζεται από τους επιστήμονες ως "πάνω από τρεις φορές πιο θρεπτικό" από το αγελαδινό γάλα

 

από: Ramon Tomey

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει δηλώσεις που αντανακλούν τη γνώμη του συγγραφέα

(Natural News) Η προσπάθεια εξομάλυνσης της κατανάλωσης εντόμων συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους επιστήμονες να προωθούν το γάλα κατσαρίδας που είναι δήθεν "πιο θρεπτικό" από το αντίστοιχο βοοειδές.


Πίσω στο 2016, μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Βιολογίας Βλαστικών Κυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (InStem) στην Ινδία αλληλουχίασε έναν πρωτεϊνικό κρύσταλλο που βρέθηκε στο μέσο του εντέρου της κατσαρίδας σκαθάρι του Ειρηνικού (Diploptera punctata). Ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο γάλα που εκκρίνει το έντομο για να ταΐσει τα μικρά του ήταν πάνω από τρεις φορές πιο θρεπτικός από το αγελαδινό γάλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του InStem, αυτός ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο D. punctata θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη διατροφή του πληθυσμού στο μέλλον. Ένας μόνο πρωτεϊνικός κρύσταλλος περιέχει υπερτριπλάσια ποσότητα ενέργειας από αυτή που περιέχεται σε αντίστοιχη ποσότητα βουβαλίσιο γάλα.

Βλέποντας ότι η απόκτηση του κρυστάλλου από τα έντομα δεν είναι ένα εφικτό εγχείρημα, οι επιστήμονες αποφάσισαν να αλληλουχήσουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κρυστάλλων της πρωτεΐνης του γάλακτος - πράγμα που έκαναν με επιτυχία. Τώρα, ελπίζουν να αποκτήσουν μαγιά που θα τους επιτρέψει να παράγουν τον κρύσταλλο της πρωτεΐνης γάλακτος σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Η Shanchari Banerjee, ερευνήτρια και μέλος της ομάδας που συνέθεσε τους κρυστάλλους πρωτεΐνης γάλακτος, περιέγραψε το υποτιθέμενο γάλα κατσαρίδας. Είχε δηλώσει στους Times of India το 2016: "[Είναι] σαν μια πλήρης τροφή ... [με] πρωτεΐνες, λίπη και σάκχαρα. Αν κοιτάξετε τις αλληλουχίες των πρωτεϊνών, έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα".

Ο επικεφαλής επιστήμονας Subramanian Ramaswamy, εν τω μεταξύ, διαφήμισε το γάλα κατσαρίδας ως "τροφή που απελευθερώνεται με το χρόνο", πυκνή σε θερμίδες σε θρεπτικά συστατικά. Καθώς η πρωτεΐνη στο γάλα της κατσαρίδας χωνεύεται, οι κρύσταλλοι γάλακτος από την D. punctata απελευθερώνουν περισσότερη πρωτεΐνη με ισοδύναμο ρυθμό για να συνεχιστεί η πέψη.

"Αν χρειάζεστε τροφή με υψηλή θερμιδική αξία, που απελευθερώνεται με το χρόνο [και είναι] πλήρης, αυτό είναι", είπε. Ο Ramaswamy τόνισε επίσης ότι το γάλα κατσαρίδας είναι "πολύ σταθερό" και "μπορεί να αποτελέσει ένα φανταστικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης".

Το WEF σχεδιάζει να εξαλείψει την κτηνοτροφία
Η εισαγωγή του γάλακτος κατσαρίδων ως μια πιο θρεπτική πηγή πρωτεΐνης από τα βοοειδή προοιωνίζεται καλά με το σχέδιο του παγκοσμιοποιητικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) να εξαλείψει τη βοοτροφία στο όνομα της "ανακούφισης από την κλιματική αλλαγή".

Ένα άρθρο του Ιουλίου του 2021 στον ιστότοπο του WEF, γραμμένο από τον Antoine Hubert, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πρωτεϊνών εντόμων Ynsect, θεωρούσε την κατανάλωση εντόμων ως καλύτερη επιλογή.

"Τα έντομα είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών που απαιτεί λιγότερους πόρους από τη συμβατική εκτροφή", έγραψε.

"Μελέτες δείχνουν ότι για την ίδια ποσότητα παραγόμενης πρωτεΐνης, τα έντομα - ιδίως οι αλευρώδεις - απαιτούν πολύ λιγότερη γη από άλλες πηγές ζωικών πρωτεϊνών. Μια [ξεχωριστή] μελέτη για τους γρύλους δείχνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικοί στη μετατροπή της τροφής σε κρέας από ό,τι το κοτόπουλο, τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικοί από τους χοίρους και 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τα βοοειδή".


Ένα βίντεο από το Business Insider που παρουσίαζε μια φάρμα με γρύλους στον Καναδά υπερασπίστηκε επίσης τα έντομα ως πηγή πρωτεϊνών. "Οι γρύλοι περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη πρωτεΐνη από το βόειο κρέας - χωρίς καμία από τις περιβαλλοντικές ζημιές", δήλωσε ο αφηγητής του βίντεο. Τα στελέχη της Entomo Farms στο Οντάριο που φορούν μάσκες το πιστοποίησαν αυτό, λέγοντας ότι η χρήση γρύλων ως τροφή αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά ζητήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την κατανάλωση κρέατος.

Η εγκατάσταση συγκεντρώνει περίπου 50 εκατομμύρια γρύλους την εβδομάδα για χρήση ως ανθρώπινη τροφή. Μετά τη συγκομιδή, οι γρύλοι είτε αλέθονται σε σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το αλεύρι, είτε αφήνονται ως έχουν για να τους "τσιμπολογούν ολόκληρους σαν τσιπς". (Σχετικά: Πλάνα από φάρμα με γρύλους στον Καναδά αναδεικνύουν την παγκοσμιοποιητική πίεση για την αντικατάσταση του βοδινού κρέατος με έντομα).

Πράγματι, η Entomo Farms - μέσω της επωνυμίας Actually Foods - έχει αρχίσει να πωλεί σνακ εμπλουτισμένα με αλεύρι γρύλου. Τα Cheddar Jalapeno Puffs με βάση το καλαμπόκι της, τα οποία αναγράφουν ως συστατικό το "βιολογικό αλεύρι γρύλου", πωλούνται πλέον στα καναδικά σούπερ μάρκετ.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που μιλάει για την ώθηση στην κανονικοποίηση τροφίμων όπως το γάλα κατσαρίδας και το αλεύρι γρύλου.

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι  ADAPT 2030 | Solar Minimum channel on Brighteon.com.

πηγή: https://www.naturalnews.com/2022-08-28-scientists-cockroach-milk-more-nutritious-cows-milk.html

-----------

Όλα αυτά και και πολλά άλλα που είναι εναντίον του ανθρώπου μπορουν να αλλάξουν εάν οι ίδιοι οι ίδιοι άνθρωποι αποφασίσουν να το κάνουν ? Δείτε εδώ

Γιατί η πολιτεία κτίζεται από τους ίδιους τους πολίτες για να υπηρετεί τους ίδιους τους πολίτες και το όραμα της πραγματικής ελλήνων πολιτείας είναι σήμερα παρόν με ένα αξιακό σύστημα που έχει να εμφανιστεί στον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και που σήμερα είναι παρόν για την εφαρμογή του στην ελλήνων πολιτεία απ΄όπου θα απορρέουν όλοι οι νόμοι της πολιτείας και θα αποκατασταθεί το δίκαιο σε όλα τα πεδία και επίπεδα.

Δείτε μοναδικά μυστικά να ξεκλειδώνονται μπροστά σου. Δείτε εδώ

https://esylemesou1.blogspot.com