ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πράσινη αποτυχία: Η Γερμανία θα επανασυνδέσει τον πρώτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στο ενεργειακό δίκτυο


Πράσινη αποτυχία: Η Γερμανία θα επανασυνδέσει τον πρώτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στο ενεργειακό δίκτυο

Από: KURT ZINDULKA

Σε μια επίδειξη της αποτυχίας της επιδίωξης της Γερμανίας για τη λεγόμενη "πράσινη ενέργεια" και της πολιτικής της να στηρίζεται εν τω μεταξύ στο ρωσικό φυσικό αέριο, ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα επανασυνδεθεί στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Ενώ η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης -η λεγόμενη- αγωνίζεται να εξασφαλίσει πηγές ενέργειας πριν από τους χειμερινούς μήνες, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα Mehrum που είχε κλείσει προηγουμένως στην Κάτω Σαξονία θα γίνει ο πρώτος που θα συνδεθεί και πάλι με το δίκτυο της Γερμανίας.

Τη Δευτέρα, η διευθύντρια της τσεχικής εταιρείας εκμετάλλευσης EGH, Kathrin Voelkner, δήλωσε: "Δηλώσαμε την επιστροφή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Υποθέτουμε ότι θα επιστρέψουμε στο δίκτυο σε σύντομο χρονικό διάστημα", σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Neue Presse.

Είχε προηγηθεί η εφαρμογή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενός έκτακτου διατάγματος για να επιτραπεί η επαναλειτουργία σβησμένων πετρελαϊκών και ανθρακικών μονάδων μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έλλειμμα ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Πρασίνων, χαρακτήρισε την απόφαση να γυρίσουν πίσω οι μονάδες άνθρακα "πικρή" αλλά αναγκαίο κακό.

Ενώ η κυβέρνηση επέτρεψε την επιστροφή στην ηλεκτροπαραγωγή με άνθρακα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του SPD-led έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να εγκαταλείψει την απόφασή της να κλείσει τα εναπομείναντα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το τέλος του έτους, μια κίνηση που ακολούθησε την πολυετή αντιπυρηνική πολιτική της πρώην καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μετά την κατάρρευση της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Η συν-επικεφαλής των Πρασίνων, Ricarda Lang, δήλωσε ότι η επιστροφή στην πυρηνική ενέργεια "δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον με τη δική μας επίβλεψη".

Η Λανγκ δήλωσε ότι υπάρχει "έλλειψη σοβαρότητας" στη συζήτηση γύρω από την πυρηνική ενέργεια, την οποία χαρακτήρισε "εξαιρετικά επικίνδυνη τεχνολογία", παρά το γεγονός ότι η πυρηνική ενέργεια είναι μία από τις ασφαλέστερες μεγάλες πηγές ενέργειας στον κόσμο.

"Χρειαζόμαστε όμως απαντήσεις που να ανταποκρίνονται πραγματικά στο πρόβλημα", συνέχισε ο πράσινος πολιτικός. "Έχουμε πρόβλημα θερμότητας, όχι πρόβλημα ηλεκτρικής ενέργειας", υποστήριξε, παρά το γεγονός ότι το φυσικό αέριο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας.

Άλλοι διαφώνησαν με την αντιπυρηνική στάση της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερχας, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πράσινη ατζέντα απέτυχε.

"Η ενεργειακή μετάβαση με το φυσικό αέριο ως βασικό φορτίο απέτυχε", δήλωσε, ενώ ζήτησε να παραμείνουν ανοιχτοί οι εναπομείναντες πυρηνικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Παρά τις μακροχρόνιες προειδοποιήσεις από προσωπικότητες όπως ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η χώρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τη Ρωσία για φυσικό αέριο. Ενώ η Ρωσία έχει ισχυριστεί ότι οι τρέχουσες ελλείψεις στις αποστολές φυσικού αερίου έχουν προέλθει από τεχνικά προβλήματα με τον αγωγό Nord Stream 1, άλλοι έχουν προτείνει ότι πρόκειται για αντίποινα ως απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επί του παρόντος, η μεγαλύτερη ανησυχία που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι οι πιθανές διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, ιδίως για τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, ορισμένες πόλεις έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα δελτίου κατανάλωσης, όπως το Ανόβερο, το οποίο έγινε η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη αυτή την εβδομάδα που έθεσε όρια στη χρήση ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια.

πηγή

ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.


7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.


7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.


Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.


ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...


ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ 

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ 

ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ 

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


ΕΛΑ  ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ!

ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ 

ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ


ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ