ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πολιτική πόλωση..

 

Πολιτική πόλωση..

Οδεύοντας προς εκλογάς, δεν μας διαφεύγει η αυξανόμενη ένταση μεταξύ των κομμάτων εξουσίας και των υπολοίπων βεβαίως. Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης, οι περιοδείες αρχηγών και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις νυν και υποψηφίων βουλευτών. Το σκηνικό γνωστό, διότι απλά είναι μια κακόγουστη επανάληψη προηγούμενων περιόδων.

Πρωτοστατούν οι βολές και κατηγορίες επί προσωπικού επιπέδου, κυρίως μεταξύ των αρχηγών. Ο τι πιο βαρύ μπορεί να εμφανιστεί χρησιμοποιείται άμεσα ως εργαλείο. Βλέπουμε δλδ έναν πόλεμο με σκοπό να μειωθούν οι αντίπαλοι στα μάτια των πολιτών-ψηφοφόρων, με αναδρομές σε παλαιότερες εποχές και αναφορές σε σύγχρονα επεισόδια της πολιτικής ζωής.

Αυτό που σίγουρα συμπεραίνουμε είναι το χαμηλό επίπεδο της αντιπαράθεσης που δεν μας τιμά μεν, αλλά από την άλλη το διασκεδάζουμε. Η ουσία είναι πως μη αντιλαμβανόμενοι τους κρυφούς μεταξύ τους δεσμούς, τα βέλη που εκτοξεύονται στοχεύουν εμάς και κατά συνέπεια την ποιότητα της ζωής μας.

Αλληλοβρίζονται, σκοτώνονται, ανταγωνίζονται στις υποσχέσεις, αλλά δυστυχώς φίλοι μου, αποτελούν μια συμπαγή κάστα που πάση θυσία θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο του κράτους.

Ένας προσεκτικός πολίτης - παρατηρητής με ευχέρεια ανάλυσης λόγων και έργων, ανακαλύπτει οδυνηρά για τον πολίτη αποτελέσματα. Συχνά οι υποψήφιοι με προσυμφωνημένη ατζέντα, δίνουν με κάποιο τρόπο πάσα στον αντίπαλο, ώστε να κρατούν τον κόσμο σε μια κατάσταση υπέρμετρης έντασης. Μεγαλοποιούν δικά τους έργα, μειώνουν και εκμηδενίζουν την άλλη πλευρά. Η συνθηματολογία, με μικρές παραλλαγές, αν προσέξετε, είναι η ίδια. Υπόσχονται, περνά η τετραετία και ξαναυπόσχονται τα ήδη εξαγγελθέντα.

Καταστρέφουν τον τόπο και θέλουν να τον ξαναφτιάξουν. Ξεχνούν τα εγκληματικά τους λάθη, τις επίπονες επεμβάσεις στην ζωή μας, την αντεθνική τους πολιτική και βλέπουν μόνον ξένες καμπούρες. Με χίλιους τρόπους προσπαθούν να φέρουν τους ψηφοφόρους σε σημείο πόλωσης, ώστε να αποκομίσουν τα ευνοϊκότερα αποτελέσματα. Αυτή η πόλωση μεταξύ των κομμάτων εξουσίας, βλέπει και προς την ήσσονα αντιπολίτευση, που την θέλουν σε τέτοια θέση, ώστε να την χρησιμοποιούν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Και η αντιπολίτευση, μην ξεχνάτε, παρά τις φανταχτερές εξαγγελίες της, μένει ευχαριστημένη , διότι τα βουλευτικά έδρανα εξασφαλίζουν πλούσια προνόμια. Αυτή είναι δυστυχώς, φίλοι μου, η παράσταση, το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στις πλάτες του κατατρεγμένου, πανικόβλητου σώματος των ψηφοφόρων που δεν ξέρουν πού να πάνε.

Αυτό το απόστημα καλούμαστε να σπάσουμε. Ανοίγουμε τις κεραίες μας, βλέπουμε σοβαρά την μεγάλη εικόνα της πατρίδας μας που βάλλεται κατά ριπάς και άνευ αναστολών και αναβολών τασσόμεθα με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Το σημείο αναφοράς και καμπής είναι σήμερα. Δεν δικαιολογείται πλέον καμία καθυστέρηση. Ανάληψη ευθυνών και διακυβέρνησης του τόπου με αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον. Ο βάλτος της πολιτικής ζωής στραγγίζεται και οι πολίτες δημιουργούν την Ελλήνων Πολιτεία. Διεκδικούν τα δίκαια και τα δικά τους με προσήλωση στον στόχο και σκοπό.

Χρήστος Κράγιας

πηγή