ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Μυθική Ιφιγένεια και οι Ελληνες!!



Ποιό το μυστικό νόημα του μύθου της Ιφιγένειας;;


Και βέβαια ο Αγαμέμνωνας δεν πήγε να θυσιάσει έτσι αβίαστα το παιδί του για ένα ελάφι όπως αναφέρει ο μύθος αλλά η θεά Αρτεμη θέλησε στην πραγματικότητα να δοκιμάσει την ανδρεία και των δύο. Από την μιά του Αγαμέμνωνα που σαν γνήσιος πατέρας (πατρώα ουσία) και Ανδρας (άνω δράση) βάζει σε πρωτεραιότητα τον στόχο και τον σκοπό της ύπαρξής μας, που είναι να καθαρίσει το Ιλιον από τους Τρώες. Οι Τρώες συμβολίζουν, όπως το λέει λέξη, τα σκουλήκια (αυτοί που τρώνε). Οι τρώες είναι η σημερινή κόπρος του Αυγεία αυτοί που κατατρώνε την φωτεινή πολιτεία Ιλιον (Ηλιος) και την έχουν καταντήσει μια Τροία δηλαδή μια σκουληκοφαγωμένη διάτρητη ξεπεσμένη πολιτεία. Αυτό βιώνουμε σήμερα όπως και τότε διαχρονικά.


Αυτή ήταν η αποστολή του Αγαμέμνωνα. Επομένως έπρεπε να θυσιάσει την κόρη του προκειμένου να σώσει ολόκληρη την φωτεινή πολιτεία Ιλιον απο την καταστροφή. Αλλιώς δεν θα ξεκίναγε η εκστρατεία.


Από την άλλη όμως η θεά Αρτεμη δοκιμάζει και την κόρη του Αγαμέμνωνα. Η ίδια η Ιφιγένεια δέχθηκε από μόνη της να θυσιαστεί, εν γνώσει της για το πού επρόκειτο να πάει και για ποιό σκοπό. Δεν πήγε χωρίς να γνωρίζει και βέβαια δεν πήγε για να παντρευτεί κανέναν Αχιλλέα όπως διδασκόμαστε από τα καθεστωτικά βιβλία. Αλλά δέχθηκε να πάει για να συζευχθεί (συν και ζεύξη) να ενωθεί με τον ίδιο τον στόχο και τον σκοπό τον οποίο εκσαρκώνει η οντότητα και ιδιότητα του Αχιλλέα. Ο Αχιλλέας είναι ο πολεμιστής. Αρα η Ιφιγένεια αρραβωνιάζεται, ενστερνίζεται, τον ίδιο τον πόλεμο με αυτοθυσία, και με μοναδικό όραμα τον ίδιο τον στόχο και τον σκοπό της απελευθέρωσης, την αποστολή της εκκαθάρισης της πολιτείας, που στην πραγματικότητα είναι ο πλανήτης Γαία Δήμητρα Αρτεμη. Και ούτε τυχαίο είναι που η Αρτεμη έθεσε την αποστολή. Ο πλανήτης μας έχει το όνομά της και σήμερα περισσότερο απο ποτέ πρέπει να κατανοήσουμε τους παραλληλισμούς.


Η Ιφιγένεια είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι και έχουμε μια αποστολή. Η Ιφιγένεια είναι όλοι οι άνθρωποι που φέρουν την αληθινή υφή του γένους, την ποιότητα του αληθινού ανθρώπου που είναι φτιαγμένος απο την Δημιουργία με όλες τις Ελλάνιες Αξίες και όλες τις 12 κωδικές συμπαντικές δυνάμεις και ιδιότητες.



Καμία σημασία δεν έχει το πώς μας έμαθαν οτι γράφεται η λέξη Ιφιγένεια με την υφή του γένους καθότι ορθογραφία είναι η ορθή γραφή, το να γράφεις ορθά με αλήθεια.


Η Ιφιγένεια θέλησε να πάει στον βωμό να θυσιαστεί όχι μόνο για να συνεισφέρει στον στόχο και στον σκοπό που κατά τον μύθο ήταν η έναρξη της εκστρατείας (αποστολής), αλλά και για να απαλύνει τον πόνο του πατέρα της, με το σκεπτικό ότι από μόνη της θα το έκανε ούτως ή άλλως και για να του δείξει έμμεσα πως κατανοεί οτι δεν πρόκειται για δική του σκληρότητα αλλά για αναπόφευκτο ιερό καθήκον. Ετσι πρέπει να πράττει ένας ευγενικός άνθρωπος που έχει ευ-γένος (δίκαιο γένος). Και αυτό πρέπει να διδάσκουμε τα παιδιά μας. Οι αρχαίες μάνες λέγανε "ή ταν ή επι τας". Αυτό τα λέει όλα..."Να πάς να θυσιαστείς παιδί μου για το κοινό συμφέρον". Αυτή ήταν η υπέρτατη τιμή που ο γονιός μάθαινε στο παιδί του για να καμαρώνει για την υφή του γένους του, δηλαδή την ποιότητα του σαν άνθρωπο.


Τελικά όμως η ίδια η θεά Αρτεμη έσωσε την Ιφιγένεια πάνω από τον βωμό, προστάτευσε το παιδί (παίς Διός) δηλαδή τον άνθρωπο...όταν αυτός απέδειξε ότι είναι αληθινός άνθρωπος...Δεν τον άφησε να νεκρωθεί ούτε στο σαρκίο. 


Και λέω ούτε στο σαρκίο, γιατι αν ο Ανθρωπος (Υφή-Γένεια) δεν πήγαινε να αυτοθυσιαστεί θα είχε πεθάνει στο άυλο μέρος του σώματός του, δηλαδή στην συνειδητοτητά του και θα ζούσε σαν ένα σκέτο κούφιο ανδρείκελο σε αυτόν εδώ τον κόσμο.


Σήμερα η ανθρωπότητα έχει γεμίσει ανδρείκελα που κατατρώνε για ίδιον όφελος τα πάντα. Η Ελλήνων Συνέλευσις με τις καταγεγραμμένες απο τον Αρτέμη Σωρρα Αξίες και Αρχές και με το αποδεδειγμένο Ανθρώπινο νομοτελειακό Δίκαιο καλείται να αναβιώσει τον αληθινό άνθρωπο και πολίτη ο οποίος τελικά θα σώσει την υφή του γένους του και θα σωθεί συλλογικά σαν ένα άτομο.


Κασσάνδρα Λαμπροπούλου


Υποψήφια Βουλευτής Ελλήνων Συνέλευσις Νομού Αργολίδας

ΠΗΓΗ:https://kassandralambropoulou.blogspot.com/2022/09/blog-post_12.html