ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το κρυφό deal Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

 

Με τον τίτλο “Τα Γλυπτά του Παρθενώνα κατευθύνονται προς το σπίτι τους” η εφημερίδα Times τονίζει στο κύριο άρθρο της πως υπάρχουν «ενδείξεις» ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση συμβιβασμού ώστε «τα Ελγίνεια Μάρμαρα», να επιστρέψουν στην Αθήνα με την μορφή δανεισμού αορίστου χρόνου. Για αντάλλαγμα το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραχωρήσει άλλα, σχετικά μικρότερα, εκθέματα που βρίσκονται στις αποθήκες του.

Μάλιστα η εφημερίδα δίνει συγχαρητήρια, και στον πρόεδρο του βρετανικού μουσείου Τζορτζ Όσπορν, γιατί «είναι έτοιμος να συμβιβαστεί και να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Αθήνα» με μια συμφωνία που όπως επισημαίνεται φέρεται πως έχει ήδη συνταχθεί, όπως τονίζει.

Μήπως να δίναμε και εμείς στον κ. Μητσοτάκη συγχαρητήρια για το κρυφό deal που έκανε χωρίς καν να ενημερώσει το κοινοβούλιο αλλά και τους Έλληνες πολίτες με αποτέλεσμα να ενημερωνόμαστε από ξένα μέσα ενημέρωσης;

Μήπως να του δίναμε συγχαρητήρια που έκανε την πολιτιστική μας κληρονομιά επικοινωνιακό παιχνιδάκι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ;

‘Η μήπως να του δίναμε συγχαρητήρια που κρατά τις υποσχέσεις του προς τα αφεντικά του, όταν πριν ένα χρόνο περίπου σε συνέντευξη του στο βρετανικό δίκτυο ITV, δήλωσε πως η Ελλάδα θα προσφέρει κι άλλα εκθέματα και θησαυρούς της, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν  φύγει από την πατρίδα τους και το τήρησε κατά γράμμα; 

Είναι ανεπίτρεπτο ο πρωθυπουργός και η υπουργός πολιτισμού, μόνοι τους και με κρυφές συνεννοήσεις να διευθετούν αυτό το κορυφαίο διεθνώς ζήτημα πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι μόνο.

Στην ουσία με αυτή του την κίνηση ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει επίσημα ως ιδιοκτήτη των γλυπτών του Παρθενώνα το βρετανικό μουσείο. 

Το deal τελικά είναι να παραχωρηθούν και άλλα εκθέματα προς εκμετάλλευση!

Η πραγματική πολιτεία προστατεύει, διασφαλίζει και διαφυλάσσει τον κληρονομικό της πλούτο. Απαιτεί τα δίκαια και τα δικά της. Δεν αφήνει περιθώρια συμβιβασμού σε κάτι που δεν έχει λογική, ούτε επιτρέπει την προσβολή των τεράστιων προγόνων της που περπάτησαν και μεγαλούργησαν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη με την τεράστια μεγαλοπρέπεια τους. Μόνο τους σέβεται  και τους τιμά.

Για να μπορέσουμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας και να αποκαταστήσουμε κάθε προσβολή που έχουν υποστεί πρέπει να πάρουμε πίσω ότι μας  έχουν κλέψει και μας ανήκει.

Δες εδώ πως μπορεί να γίνει αυτό.

Το πρόγραμμα που έχει ήδη δομηθεί για να γίνει αυτό, δες εδώ.

Δες εδώ την δομή της πραγματικής πολιτείας. 


Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος