ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σκληρά λόγια Γκουτέρες για το "ηθικά διεφθαρμένο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα"

 

"Το σύστημα επινοήθηκε από μια ομάδα πλούσιων χωρών και φυσικά βασικά ωφελεί πλούσιες χώρες."
"Χρειαζόμαστε μια νέα αρχιτεκτονική δανείων και πρέπει να διασφαλίσουμε πως η ελάφρυνση του χρέους θα παρέχεται αποτελεσματικά από το σύστημα ακόμη και σε χώρες μεσαίου εισοδήματος που είναι στο χείλος πολύ δύσκολων, πολύ δραματικών καταστάσεων, περιλαμβανομένης της αναστολής πληρωμών"
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε επίσης ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει υποστεί στρέβλωση προς όφελος των πλούσιων χωρών και θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί ώστε να διασφαλιστεί μια πιο δίκαιη διανομή των πόρων.

Έχουμε ακούσει πολλές δηλώσεις εκ του ασφαλούς, κουνώντας το δάχτυλο και κάνοντας υποδείξεις από πολλά στελέχη διεθνών οργανισμών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της ανθρωπότητας αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει την αλήθεια!
Ας θυμηθούμε την Διάσκεψη του Bretton Woods που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1944 που σε αυτήν πήραν μέρος 730 αντιπρόσωποι από 44 συμμαχικές χώρες του κόσμου. Κύρια αποτελέσματα αυτής της διάσκεψης ήταν η ίδρυση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι σήμερα με την συμμετοχή 198 χωρών. Ο σκοπός εξ αρχής αυτού του συστήματος είναι η εξάλειψη της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο και η ευημερία όλων των κρατών.

Οι κυβερνήσεις επένδυσαν στην παγκόσμια τράπεζα καταθέτοντας το ιδρυτικό τους κεφάλαιο σε χρυσό. Η Ελλάδα ως ιδρυτικό μέλος κατέθεσε (δια των αντιπροσώπων της) το μερίδιο της που ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια δολάρια για την Παγκόσμια Τράπεζα και 40 εκατομμύρια δολάρια για το Δ.Ν.Τ. σε χρυσό !!! Νόμος 766 Φ.Ε.Κ. 315/27-12-1945

 Όπως κάθε χρόνο μεγάλες εταιρίες, κυβερνήσεις, τράπεζες κ.α. εκδίδουν έναν προϋπολογισμό για τα έσοδα και τα έξοδα που προβλέπεται να προκύψουν. Έτσι στο τέλος του κάθε έτους θα έπρεπε να υπάρχει και ο ισολογισμός που αποδεικνύει το αποτέλεσμα της οικονομικής διαχείρισης.


Η παγκόσμια τράπεζα έχοντας Ιδρυτικά μέλη και μετόχους θα πρέπει να εκδίδει έναν  ισολογισμό ο οποίος θα τους ενημερώνει για τα επιτόκια, τις συναλλαγές αλλά και το υπόλοιπο που υπάρχει.


Οι ισολογισμοί της παγκόσμιας τράπεζας ενώ κοινοποιούνται στα κράτη μέλη, σε παγκόσμιο επίπεδο οι πολίτες δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για τους ισολογισμούς αυτούς. 


Ποιοί είναι αυτοί που ενημερώνονται για αυτά τα ποσά και γιατί δεν τα κοινοποιούν;


Πως είναι δυνατόν να ενημερώνονται μόνο οι διαχειριστές και όχι οι ιδιοκτήτες;


Μήπως ο κ. Γκουτέρες ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θέλει να μας πει ότι δεν έχει γνώση για αυτούς τους καταπιστευματικούς λογαριασμούς ή μήπως είναι ηθικά διεφθαρμένος και αυτός μαζί με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα;


Που κρύβεται αυτός ο αμύθητος πλούτος των ανθρώπων;


Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο βλέπουμε 2 ισολογισμούς της παγκόσμιας τράπεζας του 2007 και του 2012 όπου τα ποσά είναι υπέρογκα.


Τι να την κάνεις την νέα αρχιτεκτονική δανείων όταν έχεις τέτοιον τεράστιο πλούτο; 


Πόσο θα αλλάξει ο πλανήτης όταν οι άνθρωποι πάρουν στα χέρια τους αυτόν το πλούτο; 


Πόσο διαφορετικά θα είναι όλα;


Όταν η διαχείριση συνεχίζει να μένει στα χέρια τραπεζιτών που έχουν φορέσει τον μανδύα του ανθρωπιστή και σε χέρια που τρέφονται από αυτό το σύστημα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν πόλεμοι φτώχεια και πείνα.


Για να μπορέσουμε να πάρουμε την διαχείριση πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί σε έναν μηχανισμό που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα κάνει πραγματική χρήση αυτών τον κεφαλαίων προς όφελος όλων των ανθρώπων και δεν θα διαχειριστεί την φτώχεια και την πείνα αλλά θα τα εξαφανίσει σαν μην υπήρχαν ποτέ σε όλον τον πλανήτη.

Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος