ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/12/2022 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  

Η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αδράζοντας την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2023, απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες του εξωτερικού.

Εκθείασε τους κόπους και τον μόχθο των Ελλήνων  στις νέες πατρίδες τους, που με τις δημιουργικές τους  ικανότητες διαπρέπουν και διακρίνονται  στις τέχνες, στις επιστήμες, στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες και την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.  Με ένα  ευχολόγιο  άνευ προηγουμένου,   η Πρόεδρος κ. Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε και στις διευρυμένες  αξίες της Δημοκρατίας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισοπολιτείας, αρχές και αξίες που εκπροσωπούν οι Έλληνες και που μεταλαμπαδεύουν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βιώνουν  που εκ των πεπραγμένων της δεν εκπροσωπεί η ίδια.

Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για Ειρήνη όταν επί προεδρίας της και  για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδος και χωρίς οι ίδιοι Έλληνες να δώσουν την έγκριση τους η Χώρα μας ενεπλάκη σε πόλεμο.

Μίλησε στους Έλληνες της διασποράς για ίσες ευκαιρίες  όταν η ίδια από την θεσμική της θέση συμμετέχει στον βίαιο εκπατρισμό τους.  Πάνω από μισό εκατομμύριο Ελληνίδες/Έλληνες κυρίως επιστήμονες και νέοι/νέες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, μετά και την συστηματική απαξίωση του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα και την οικονομική αποστράγγιση των Ελλήνων πολιτών, μέσω μιας χαλκευμένης οικονομικής κρίσης που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην προγραμματισμένη υπογεννητικότητα και την ίδια στιγμή αντικαθίστανται οι Έλληνες από εκατομμύρια  αλλογενείς, οι οποίοι  ζούνε στην Ελλάδα,  απολαμβάνοντας προνόμια δωρεάν θέρμανσης, σίτισης, ένδυσης στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επιδόματα γι’ αυτούς και για κάθε ένα από τα παιδιά τους, πληρωμένα από τα χρήματα των Ελλήνων τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται για τους Έλληνες πολίτες όπως οφείλεται.

Αναφέρθηκε στην Ισοπολιτεία, απαξιώνοντας τη νόηση των απανταχού Ελλήνων, όταν αλλογενείς κι επήλυδες στην Ελλάδα παίρνουν παράνομα την Ελληνική Ιθαγένεια με fast track διαδικασίες, ενώ συγχρόνως τα ελληνόπουλα που γεννιούνται στο εξωτερικό και φέρουν εξ’ αίματος την Ελληνική Ιθαγένεια, χρειάζονται χρόνια ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας για να αναγνωριστεί το δίκαιο και δικαίωμά τους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζεται.

Ως Πρόεδρος της δημοκρατίας και θεματοφύλακας του Έθνους των Ελλήνων και ως η πρώτη πολίτης εκ της θεσμικής της ιδιότητας το μήνυμα που θα έπρεπε να δώσει στους Έλληνες πολίτες απανταχού του πλανήτη, είναι η θεσμοθέτηση του αναφαίρετου  Συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου τους στις εθνικές εκλογές.  Άλλωστε η ίδια γνωρίζει εφόσον διετέλεσε και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το κληρονομικό δικαίωμα που έχουν απανταχού οι Έλληνες στην Εθνική υλική και άυλη κληρονομιά που μέρος της είναι και η Ελλάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η κ. Σακελλαροπούλου είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν σέβεται τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας προσβάλλοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδος.

Είναι ντροπή για τον Θεσμό της Δημοκρατίας να βεβηλώνεται από ανήθικους ανθρώπους.

Η Ελλάδα πρέπει να περάσει στα χέρια των Ελλήνων. Ο Πολιτικός Φορέας του Έθνους η «Ελλήνων Συνέλευσις » είναι εδώ για να ενώσει όλους τους Έλληνες απανταχού στον  πλανήτη και να βάλει οριστικό τέλος  στην αδικία.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ   

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΠΕΚΛΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 

                       Email: esy.tmimatypou13@gmail.com