ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οι φτωχότερες χώρες σε ελεύθερη πτώση ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ καθώς το παγκόσμιο κόστος εισαγωγής τροφίμων φτάνει σε "ανησυχητικό επίπεδο"

Η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) δείχνει ότι το παγκόσμιο συνολικό κόστος των εισαγωγών τροφίμων θα φθάσει σχεδόν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2022 λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.

Οι "Προοπτικές για τα τρόφιμα" του FAO εξηγούν ότι το κόστος εισαγωγής σιταριού, ρυζιού, αραβοσίτου, φυτικών ελαίων και λίγο πολύ όλων των άλλων αγροτικών προϊόντων θα φτάσει σύντομα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ που είχε επιτευχθεί το 2021 κατά τουλάχιστον 10 τοις εκατό.

Καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται και άλλα νομίσματα εκτός από το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών υποτιμώνται, ο FAO αναμένει όντως κάποιο βαθμό καταστροφής της ζήτησης. Παρόλα αυτά, οι φτωχότερες χώρες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μαζική πείνα, καθώς οι τιμές των τροφίμων θα εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη. (Σχετικό: Ακόμα και χώρες του "Πρώτου Κόσμου" όπως το Ηνωμένο Βασίλειο καταρρέουν υπό την πίεση του πληθωρισμού).

Οι αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές τροφίμων θα πληγούν περισσότερο, ιδίως καθώς αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα και συνεχώς αυξανόμενα χρέη. Πολλά τέτοια έθνη εξαντλούν γρήγορα τα αποθέματά τους σε δολάρια - γρηγορότερα από ό,τι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, όπως μας λένε.

Οι χρηματιστές που ελέγχουν την οικονομία των ΗΠΑ και το σύστημα Ponzi του νομίσματος Federal Reserve Note έχουν εξασφαλίσει ότι άλλα νομίσματα δεν μπορούν πλέον να το ανταγωνιστούν, γεγονός που εξαθλιώνει άλλες χώρες που βρίσκονται χαμηλότερα στον πόλο του τοτέμ με εκπληκτικό ρυθμό.

"Η πτώση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών σημαίνει ότι η αγοραστική δύναμη των εισαγωγών έχει μειωθεί", αναφέρει το Zero Hedge. "Έρχεται καθώς οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα".

Έρχεται η μέρα της κρίσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις η κατάρρευση φτάσει στις ακτές της;

Στην έκθεση, το Τμήμα Αγορών και Εμπορίου του FAO προειδοποιεί ότι "τα σημάδια αυτά είναι ανησυχητικά από την άποψη της επισιτιστικής ασφάλειας, υποδεικνύοντας ότι οι εισαγωγείς δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν το αυξανόμενο διεθνές κόστος, προαναγγέλλοντας ενδεχομένως το τέλος της ανθεκτικότητάς τους στις υψηλότερες διεθνείς τιμές".

Ίσως το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η Σρι Λάνκα, η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη οικονομική πτώση από τότε που απαγόρευσε τη χρήση λιπασμάτων για τις καλλιέργειες πριν από μερικά χρόνια. Νωρίτερα φέτος, η Σρι Λάνκα ξέμεινε από αποθέματα, ενώ ταυτόχρονα αθέτησε την πληρωμή των ομολόγων της στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην έχει χρήματα για να εισάγει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και καύσιμα.

Αυτό προκάλεσε εκτεταμένες ταραχές και κοινωνική αναταραχή, ένα φαινόμενο που έκτοτε εξαπλώθηκε σαν μόλυνση - θα μπορούσαμε να πούμε και σαν ιός - σε άλλες χώρες που βρίσκονται ομοίως πολύ χαμηλά στην τροφική αλυσίδα.

Όσο περισσότερο ξεφεύγουν τα πράγματα, τόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Ωστόσο, αφού αυτές αποδεκατιστούν, οι πλουσιότερες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους με τρόπους που πολλοί δεν μπορούν καν να διανοηθούν.

Ο ίδιος ο Τιτανικός, η εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα κληρονομήσει τελικά και δικαιολογημένα τις συνέπειες του χάους που οι ηγέτες της δημιούργησαν βιάζοντας και λεηλατώντας όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της, και όλα αυτά για να μπορέσει η "ελίτ" να κατακτήσει απεριόριστη εξουσία και οικονομικά οφέλη.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ και άλλα κορυφαία έθνη εξακολουθούν να απομυζούν την αφρόκρεμα της σοδειάς. Το καλύτερο απ' ό,τι έχει να προσφέρει ο κόσμος συνεχίζει να εισάγεται, ενώ ο αναπτυσσόμενος κόσμος είναι τυχερός ακόμη και για να παίρνει μόνο βασικά είδη διατροφής - αλλά αυτό δεν θα παραμείνει έτσι για πάντα.

Μην ξεχνάτε ότι το κόστος των λιπασμάτων συνεχίζει να εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς αυξήθηκε κατά 48% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό, για άλλη μια φορά, θα πλήξει περισσότερο τις φτωχότερες χώρες, τουλάχιστον στην αρχή. Τελικά, όμως, θα τους πιάσει όλους, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Μυστηριακής Βαβυλώνας.

"Παγκόσμια αναταραχή, πληθωρισμός πλημμύρα της παράνομης μετανάστευσης, αύξηση του κόστους ενέργειας ... δεν είναι περίεργο που η αγορά ανεβαίνει", αστειεύτηκε ένας σχολιαστής σχετικά με το πόσο ψεύτικο και γελοίο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ένας άλλος ανέφερε τον Χένρι Κίσινγκερ που είπε κάποτε:

"Όποιος ελέγχει την προμήθεια τροφίμων ελέγχει τους ανθρώπους- όποιος ελέγχει την ενέργεια μπορεί να ελέγξει ολόκληρες ηπείρους- όποιος ελέγχει το χρήμα μπορεί να ελέγξει τον κόσμο".

πηγή

Και αφού αυτοί της δήθεν ελίτ κατάφεραν να κρύψουν το πλούτο των ανθρώπων ολόκληρου του πλανήτη και να τον διαχειρίζονται όπως αυτοί θέλουν πάντα εις βάρος των ανθρώπων, κατάφεραν να ελέγχουν το παιχνίδι στη σκακιέρα χωρίς ουσιαστικά δυνατό αντίπαλο. Οι κυβερνήσεις των κρατών είναι ελεγχόμενες από αυτούς, οι οικονομίες των κρατών επίσης, η ενέργεια, η τροφική αλυσίδα, τα πάντα.

Δείτε εδώ

και εδώ

Οι άνθρωποι λειτουργούν κατευθυνόμενοι από τα ΜΜΕ που πάλι αυτοί ελέγχουν χωρίς να ερευνούν τον τρόπο που μπορούν και έχουν τη δύναμη εάν το θελήσουν να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους και να εγκαταστήσουν την πραγματική Δημοκρατία που θα διέπεται και θα βγαίνουν οι νόμοι της μέσα από ένα αξιακό που θα φέρει το δίκαιο σε όλους και όλα.

Κι όμως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να κάνουν την αρχή ανατρέποντας όλη αυτή τη δυναστεία που οδηγεί την ανθρωπότητα στον αφανισμό. Ο δυνατός αντίπαλος που μπορεί να κάτσει στην σκακιέρα αυτή τη χρονική στιγμή είναι οι Έλληνες και μπορούν να ξεκινήσουν την απελευθέρωση ολόκληρου του πλανήτη.

ΜΑΘΕ ΜΕΣΩ ΠΟΙΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΎΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ  


Σύνταξη και επιμέλεια: Βελινόη