ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αφού το είπε ο Πάπας μπορεί και να γίνει....

 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του πίσω στη Ρώμη, μετά το αποστολικό του ταξίδι στο Μπαχρέιν Ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη του στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο ανάφερε ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη για την υποδοχή μεταναστών και όχι απλώς να την αφήσουν στις  χώρες όπου φτάνουν οι άνθρωποι.



"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια πολιτική συνεργασίας και βοήθειας. Δεν μπορεί να αφήσει την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία με την ευθύνη όλων των μεταναστών που φτάνουν στις ακτές τους".

Δηλώσεις εκ του ασφαλούς από έναν Θρησκευτικό ηγέτη που έχει την δυνατότητα αν θελήσει να  βοηθήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη εφόσον τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας του Βατικανού ή Ινστιτούτο για τα Έργα της Θρησκείας ανέρχονταν σε περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2018.
Η τράπεζα ιδρύθηκε  το 1942 με έδρα την ανεξάρτητη πόλη-κράτος του Βατικανού με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 1000 ανθρώπους .


Τα έσοδα ετησίως είναι τεράστια, άρα είναι δίκαιο και λογικό να γίνονται "έργα για την θρησκεία" ανά τον κόσμο για να βοηθούν οικονομικά όσους το έχουν ανάγκη. Ο ρόλος όμως της Τράπεζας του Βατικανού είναι  αμφιλεγόμενος και ελάχιστα κατανοητός εφόσον κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η τράπεζα βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών σκανδάλων και κατηγοριών για κακοδιαχείριση, ξέπλυμα χρήματος και απάτη, με πολλά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν έχουν εκδικαστεί.

Άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα είναι η συμμετοχή της κεντρικής τράπεζας του Βατικανού στην Παγκόσμια τράπεζα και την συνθήκη του Bretton Woods σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο για την ύπαρξη υπέρογκων ποσών σε καταπιστευματικούς λογαριασμούς.


Η υποκρισία του Πάπα κάνοντας υποδείξεις στην Ευρώπη πως θα έπρεπε να διαχειριστεί το μεταναστευτικό είναι εμφανές εκτός και αν δεν έχει ενημερωθεί για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση όπου υπερψηφίστηκε και υπογράφηκε στο Μαρακές της 10 Δεκεμβρίου 2018 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ να υποδεχτεί η Ευρώπη εκατομμύρια μεταναστών.

Εκτός τούτου ο εκάστοτε Πάπας ως θεσμός και θεματοφύλακας υπογράφει τον πλούτο όλων των χωρών στους παγκόσμιους ετήσιους ισολογισμούς. Δείτε εδώ.


Αντί λοιπόν ο Πάπας να κάνει υποδείξεις συνεργασίας για υποδοχή μεταναστών και σε άλλες χώρες της Ε.Ε, Δίκαιο είναι οι άνθρωποι αυτοί να μείνουν στις χώρες τους και να τις αναπτύξουν με τον δικό τους πλούτο.

Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος