ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ψεύτικες επιστημονικές μελέτες δημοσιεύονται σε υποτιθέμενα έγκριτα περιοδικά

Image: Mainstream science is FAKE science: Hundreds of peer-reviewed studies to be RETRACTED because they were “manipulated”

Η επικρατούσα επιστήμη είναι ΨΕΥΤΙΚΗ επιστήμη: Εκατοντάδες μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους πρέπει να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ επειδή "χειραγωγήθηκαν"

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει δηλώσεις που αντανακλούν τη γνώμη του συγγραφέα

Άλλες μερικές εκατοντάδες εργασίες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους αναμένεται να αφαιρεθούν από τα περιοδικά στα οποία δημοσιεύτηκαν, αφού αποκαλύφθηκε ότι όλες είναι "χειραγωγημένες".

Η τελευταία σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ψεύτικων επιστημονικών μελετών που δημοσιεύτηκαν σε υποτιθέμενα έγκριτα περιοδικά και αργότερα αποσύρθηκαν λόγω απάτης, η απόρριψη προέρχεται από την Hindawi, έναν εκδότη επιστημονικών περιοδικών που καλύπτει περισσότερα από 230 επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Η Hindawi αναφέρει ότι μετά από μήνες ερευνητικού ελέγχου, αποφάσισε να ανακαλέσει 511 εργασίες σε 16 από τα περιοδικά της, σύμφωνα με το Retraction Watch, μια ομάδα παρακολούθησης που παρακολουθεί στενά τέτοια θέματα.

"Οι ανακλήσεις, τις οποίες ο εκδότης και η μητρική του εταιρεία, η Wiley, θα ανακοινώσουν αύριο σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο, θα εκδοθούν μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες καθώς συνεχίζεται η έρευνά της", αναφέρει το Retraction Watch.

"Δεν κάνουν ακόμη διαθέσιμη τη λίστα". (Σχετικά: Μόλις πρόσφατα, το The Lancet αυτοανακάλεσε μια δημοσιευμένη επιστολή που διακωμωδούσε τη θεωρία της εργαστηριακής προέλευσης του covid).

Η ομάδα ερευνητικής ακεραιότητας της Hindawi φέρεται να εντόπισε πολυάριθμα σημάδια χειραγώγησης σε όλες τις εργασίες, συμπεριλαμβανομένου του διπλού κειμένου. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ορισμένες από τις αξιολογήσεις από ομοτίμους έγιναν πολύ γρήγορα για να είναι πραγματικά ακριβείς, ενώ άλλες έκαναν κατάχρηση των βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τους εκδότες για τον έλεγχο των δυνητικών κριτών.

"Κύκλωμα κριτών και παραπομπών" πίσω από την απάτη των επιστημονικών περιοδικών
Ένας άλλος μεγάλος εκδότης, ο SAGE, ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την απόσυρση περίπου 60 άρθρων που εμπλέκονται σε ένα "κύκλωμα κριτών και παραπομπών" που λαμβάνει χώρα στο Journal of Vibration and Control (JVC).

Μια 14μηνη έρευνα αποκάλυψε αυτό που λέγεται ότι είναι η "πλήρης έκταση" της απάτης των επιστημονικών περιοδικών στη SAGE. Ο "έντονα ύποπτος" αρχηγός αυτής της παραβατικής συμπεριφοράς πιστεύεται ότι είναι ο Peter Chen, πρώην μέλος του Εθνικού Πανεπιστημίου Εκπαίδευσης Pingtung στην Ταϊβάν (NPUE).

"Κατά τη διερεύνηση των εργασιών του JVC που υποβλήθηκαν και εξετάστηκαν από τον Peter Chen, ανακαλύφθηκε ότι ο συγγραφέας είχε δημιουργήσει διάφορα ψευδώνυμα στο SAGE Track, παρέχοντας διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δημιουργήσει περισσότερους από έναν λογαριασμούς", αναφέρει το Retraction Watch.

"Κατά συνέπεια, το SAGE εξέτασε περαιτέρω τους συν-συγγραφείς και τους κριτές που επιλέχθηκαν για τις εργασίες του Peter Chen, τα ονόματα αυτά φάνηκε να αποτελούν μέρος ενός κυκλώματος κριτών. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο συγγραφέας Peter Chen εξέτασε τη δική του εργασία με ένα από τα ψευδώνυμα που είχε δημιουργήσει".

Σημειώστε ότι όλα αυτά τα διεφθαρμένα έγγραφα χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου για να βελτιώσουν την πρακτική τους. Οποιαδήποτε απάτη περιέχεται σε αυτά, τελικά μεταφέρεται στους ασθενείς που λαμβάνουν δόλια "περίθαλψη" βασισμένη σε δόλια "επιστήμη".

Οι απατεώνες της επιστήμης που χρησιμοποιούν τα δικά τους ονόματα αντί για ψευδώνυμα εξακολουθούν να διαπράττουν απάτη με άλλους τρόπους, λέει το Retraction Watch. Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο επιστημονικών ψεύτηδων που ξύνουν ο ένας την πλάτη του άλλου αναθεωρώντας ευνοϊκά και σφραγίζοντας ο ένας το έργο του άλλου, ανεξάρτητα από το πόσο απατηλό μπορεί να είναι.

"Το σύστημα ανταμοιβής στον ακαδημαϊκό χώρο απαιτεί τη δημοσίευση άρθρων σε περιοδικά και μετρά τον αριθμό των αναφορών που λαμβάνουν αυτά τα άρθρα", γράφει ο Thomas Lifson για το American Thinker.

"Ένα τέτοιο σύστημα είναι εγγενώς ευάλωτο στη συνεργασία μεταξύ ομοϊδεατών επιστημόνων που προωθούν ο ένας τη δουλειά του άλλου στην εκτύπωση και παραθέτουν ο ένας τον άλλον".

Ακόμα και όταν αποσύρονται τα άρθρα, εξακολουθεί να υπάρχει ένα "τεράστιο" πρόβλημα με τα ίδια αυτά άρθρα να αναφέρονται ξανά και ξανά σε άλλα άρθρα. Ακόμη και αν μια μελέτη αποσυρθεί, με άλλα λόγια, η ζημιά έχει ήδη γίνει - και συνεχίζει να γίνεται - με την πάροδο του χρόνου.

"Η διόρθωση της κατάστασης δεν θα είναι εύκολη, αλλά ένα πρώτο βήμα θα ήταν να θεσπιστούν ποινικές κυρώσεις για την απάτη στην έρευνα και την αναθεώρηση", λέει ο Lifson.

"Χρειάζεται ένα είδος "πολιτιστικής επανάστασης" στον ακαδημαϊκό χώρο, με μια διάχυτη ηθική της ειλικρίνειας που θα επιβάλλεται από την κοινωνική πίεση καθώς και από τους νόμους".

πηγή

Αυτό που λείπει από κάθε πολιτεία στον πλανήτη μας και γι αυτό επικρατεί το άδικο σε όλα τα πεδία και επίπεδα είναι ένα αξιακό σύστημα που έχει να εμφανιστεί στον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και που σήμερα περιμένει την εφαρμογή του στην ελλήνων πολιτεία απ΄όπου θα απορρέουν όλοι οι νόμοι που θα διασφαλίσουν τον άνθρωπο και τη ζωή του. Δείτε πως