ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Καθώς χάνουν επιχειρήματα, οι επιστήμονες του κλίματος ζητούν την απαγόρευση των διαφορετικών απόψεων

Μια ομάδα φανατικών του κλίματος που ισχυρίζονται ότι είναι "επιστήμονες" απαιτεί από ένα εξέχον επιστημονικό περιοδικό να αποσύρει μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με την υποτιθέμενη "κλιματική κρίση", επειδή η εργασία δεν ευθυγραμμίζεται με το επικρατούν δόγμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το European Physical Journal Plus, που εκδίδεται από την Springer Nature, δημοσίευσε την ανασκόπηση, η οποία εξέτασε δεδομένα σχετικά με πιθανές αλλαγές στη συχνότητα ή την ένταση των βροχοπτώσεων, των κυκλώνων, των ανεμοστρόβιλων, των ξηρασιών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

"Με βάση τα δεδομένα παρατήρησης, η κλιματική κρίση που, σύμφωνα με πολλές πηγές, βιώνουμε σήμερα, δεν είναι εμφανής", αναφέρεται σε περίληψη της 20σέλιδης μελέτης.

Για τον μέσο φανατικό του κλίματος, αυτά είναι λόγια μάχης. Επιμένουν ότι οι πορδές αγελάδων και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θερμαίνουν τον πλανήτη, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί κακοκαιρία σε ορισμένες περιοχές κατά καιρούς.

Το πρακτορείο ψευδών ειδήσεων AFP αναστατώθηκε τόσο πολύ από τα ευρήματα της μελέτης που οι υπάλληλοί του επικοινώνησαν μανιωδώς με ένα σωρό επιστήμονες του κλίματος, τουλάχιστον τέσσερις από τους οποίους "επιβεβαίωσαν" ότι η μελέτη πρέπει να είναι ψευδής. (Σχετικό: Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα, σύμφωνα με τους πραγματικούς επιστήμονες).

"Το έγγραφο δίνει την εντύπωση ότι γράφτηκε ειδικά για να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση, αντί να παρουσιάσει μια αντικειμενική, ολοκληρωμένη και ενημερωμένη αξιολόγηση", δήλωσε ο Richard Betts, επικεφαλής της έρευνας για τις κλιματικές επιπτώσεις στο βρετανικό Met Office.

"Γράφουν αυτό το άρθρο κακόπιστα", κατήγγειλε ακόμη η Friederike Otto, ανώτερη κλιματολόγος στο Ινστιτούτο Grantham για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.