ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Ρωσσία Συζητά Τρόπους Επισκευής Των Nord Streams. Ευρωπαίοι Απλά Κόψτε Τις Ηλιθιότητες Και Βοηθήστε !!


Η Ρωσσία Συζητά Τρόπους Επισκευής Των Nord Streams. Ευρωπαίοι Απλά Κόψτε Τις Ηλιθιότητες Και Βοηθήστε !!


ΑΛΦΕΙΟΣ : Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούν οι πραγματικοί Ευρωπαίοι άνθρωποι !!! Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λογικοί άνθρωποι πολιτικοί, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, Άνθρωποι εν γένει στην Ευρώπη, που γαλουχήθηκαν με τα νάματα του Πολιτισμού των Ελλήνων !!!

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουν σε κάθε Ούρσουλα να τους διαφεντεύει τη ζωή τους και να κάθονται άπραγοι …

Γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών: Εάν το Nord Stream δεν επισκευαστεί γρήγορα, θα χάσουμε 

Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν τα ηνία της Ευρώπης οι πραγματικοί ΛΟΓΙΚΟΙ Άνθρωποι !!!

………………………….

Το “Fortune” δεν θα βοηθήσει; Η Κρατική Δούμα είπε πώς να αποκατασταθούν οι “Nord Streams”

Είναι δυνατό να αποκατασταθούν οι αγωγοί φυσικού αερίου της Βαλτικής μετά από δολιοφθορά με τη βοήθεια ενός κιβωτίου ή ισχυρών γερανοφόρων πλοίων, και αυτό θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Αυτό ανέφερε στο TASS ο επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της Κρατικής Δούμας Πάβελ Ζαβάλνι. Πηγές της Energy Intelligence πιστεύουν ότι το Nord Stream ενδέχεται να μην είναι λειτουργικό μέχρι τον χειμώνα του 2023-2024, όπως μεταδίδει η EAdaily

«Ένας τρόπος είναι να φτιάξουμε ένα κισσόνι που θα στοχεύει στον σωλήνα. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε κιβώτιο (υδατοστεγές δοχείο): αντικατάσταση ή επισκευή σωλήνα. Τα βάθη το επιτρέπουν. Αυτό, φυσικά, είναι μια πολύπλοκη μηχανολογική υποβρύχια κατασκευή που πρέπει να δημιουργηθεί. Κατά συνέπεια, οι όροι – σχεδιασμός, κατασκευή, εργασία – όλα αυτά δεν είναι καν μήνες, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Η δεύτερη επιλογή είναι μια άνοδος», είπε  ο Πάβελ Ζαβάλνι, επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της Κρατικής Δούμας, σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ Sakhalin Oil and Gas.

Η δεύτερη επιλογή είναι η ανύψωση του αγωγού αερίου και η πραγματοποίηση επισκευών στην επιφάνεια. Όμως, σημείωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, χρειάζονται γερανοί με ανυψωτική ικανότητα 3.000 τόνων.

«Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτών των αγωγών αερίου, ελήφθησαν υπόψη οι κίνδυνοι διακοπής και, κατά συνέπεια, ελήφθη υπόψη η δυνατότητα επισκευής. Δηλαδή το στρώσιμο ήταν με τέτοιο τρόπο που υπήρχε η δυνατότητα ανύψωσης. Αυτό θα απαιτήσει επίσης χρόνο, τεχνικό εξοπλισμό, γερανούς, πλοία και ούτω καθεξής. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια τεχνική δυνατότητα. Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, δεν είναι ένας ή δύο μήνες, είναι μισός ή ένας χρόνος, τουλάχιστον».  Ο Πάβελ Ζαβάλνι συνέχισε.

Αποφασιστικός παράγοντας για την επιλογή επιλογών θα είναι η διαθεσιμότητα του εξοπλισμού του πλοίου. «Ίσως αυτά τα πλοία τοποθέτησης σωλήνων υπόκεινται σε κυρώσεις και απλά δεν θα τους επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του αγωγού φυσικού αερίου», εξήγησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της Κρατικής Δούμας.

Τα πιο ισχυρά ρωσικά πλοία διαθέτουν γερανούς με ανυψωτική ικανότητα έως και 1,5 χιλιάδες τόνους. Για παράδειγμα, η Volgar, η οποία ανήκει στην USC και πέρυσι εργάστηκε για τη Lukoil στην Κασπία Θάλασσα. Παρόμοια μεταφορική ικανότητα έχει και η φορτηγίδα τοποθέτησης σωλήνων Fortuna, η οποία ολοκλήρωσε την κατασκευή του Nord Stream 2 πέρυσι. Σήκωσε ήρεμα από το κάτω μέρος πάνω στο σκάφος τις χορδές των αγωγών αερίου για συγκόλληση. Είναι αλήθεια ότι ήταν χωρίς νερό.

Εταιρείες από τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα διαθέτουν ισχυρότερους γερανούς.

Ταυτόχρονα, στη Νορβηγία, για παράδειγμα, υπάρχει ο μεγαλύτερος στον κόσμο εξειδικευμένος οργανισμός Pipeline Repair and Subsea Intervention (PRSI) Pool, που δημιουργήθηκε από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου και υπηρεσιών για την επισκευή υποθαλάσσιων αγωγών στη Βόρεια Θάλασσα. Διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων πλήρως ρομποτικών εργασιών στον πυθμένα της θάλασσας.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι το Nord Stream δεν μπορεί να επισκευαστεί. Αλλά νομίζω ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου θα είναι σίγουρα εκτός λειτουργίας αυτόν τον χειμώνα»,  δήλωσε στο Energy Intelligence πηγή που γνωρίζει την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί παράγοντες θα επηρεάσουν την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του μήκους των κατεστραμμένων τμημάτων και του κόστους. Το έργο θα περιπλέξει από την παρουσία θαλασσινού νερού στους αγωγούς και τις κυρώσεις που θα δυσκολέψουν τις δυτικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση, πρόσθεσε η πηγή. Κατά τη γνώμη του, η Nord Stream μπορεί να μην κερδίσει χρήματα μέχρι τον χειμώνα του 2023-2024: «Δεν θα στοιχημάτιζα τα χρήματά μου σε αυτό».

Όπως ανέφερε η EADaily , κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 26 Σεπτεμβρίου, οι φορείς εκμετάλλευσης του Nord Stream και της Gascade κατέγραψαν απότομη πτώση της πίεσης στους αγωγούς φυσικού αερίου: από 300 σε 7 bar. Μετά από αυτό, ανακαλύφθηκαν διαρροές στη Βαλτική Θάλασσα σε μία γραμμή του Nord Stream 2 και δύο γραμμές του Nord Stream. Αργότερα, η σουηδική ακτοφυλακή ανέφερε μια τρίτη διαρροή στο Nord Stream.

Ο χειριστής Nord Stream 2 AG Nord Stream 2 ανέφερε άνευ προηγουμένου ζημιά που προκλήθηκε από εξωτερική παρέμβαση. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Δανίας ανέφερε τη στερέωση σεισμικών κυμάτων μεγέθους άνω των 2, χαρακτηριστικών εκρήξεων. Η σουηδική αστυνομία είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για Σαμποτάζ.

Μέχρι στιγμής, η σουηδική ακτοφυλακή παρακολουθεί μόνο τις διαρροές και φροντίζει ώστε τα πλοία να μην εισέρχονται στην κλειστή ζώνη με ακτίνα πέντε μιλίων. Ο οργανισμός λέει ότι οι διαρροές στην επιφάνεια της θάλασσας είναι μεταξύ 200 και 900 μέτρων σε διάμετρο η καθεμία και μπορούν να διερευνήσουν με καταδύσεις έως και 40 μέτρα και χρησιμοποιώντας υποβρύχια έως 300 μέτρα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας, το βάθος της Βαλτικής Θάλασσας στην περιοχή των διαρροών είναι 69 μέτρα.

Κάθε μία από τις γραμμές με μήκος πάνω από 1.200 χιλιόμετρα περιείχε περίπου 177 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η αξία του συνολικού όγκου στην ευρωπαϊκή αγορά υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Kommersant εκτιμά ότι το 20-30% του φυσικού αερίου μπορεί να διαρρεύσει από τον αγωγό φυσικού αερίου: το αέριο θα ρέει μέχρι να εξισορροπηθεί η πίεση από την πίεση της στήλης του νερού κατά την ανακάλυψη ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το Tagesspiegel, οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου χρειάζονται επείγουσες επισκευές ή μπορεί να χαθούν για πάντα λόγω του αλμυρού νερού. Παράλληλα, η δανική πλευρά δήλωσε ότι η έρευνα στη θάλασσα θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από μία ή δύο εβδομάδες για λόγους ασφαλείας.

Ο Nord Stream δεν λειτούργησε, αλλά θα μπορούσε να ξαναρχίσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολύ παρόμοια με το σαμποτάζ, έθαψε αυτή τη δυνατότητα. Κάποιος προσπαθεί να διακόψει κάθε πιθανότητα αποκατάστασης των δεσμών μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, λένε οι ειδικοί.

……………………………………………………….

ΠΗΓΗ : https://alfeiospotamos.gr/2022/09/30/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-no/

ΔΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Υπ. Βουλευτής Ν.Πέλλας

Στοιχεία επικοινωνίας με την υποψήφια: ΤΗΛ: 6934012767- 6907463910  E/MAIL: vividiskou71@gmail.com https://diskou.blogspot.com/ https://h-b-h-h-b-h.blogspot.com/ https://web.facebook.com/vividiskou/ https://twitter.com/diskou_blogspot

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m