ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Διασκεδαστικές ιστορίες για μια συμφόρηση άνθρακα στη Γερμανία και την αποτυχία σχεδιασμού


Ναυτιλιακά Νέα, Έκδοση Άνθρακα

Εδώ είναι μια διασκεδαστική ιστορία σχετικά με την αυξανόμενη εξάρτηση της Γερμανίας από τον άνθρακα μέσω της Eurointelligence.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη γερμανική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ότι ο άνθρακας αποτελούσε περίπου το 32% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Ο άνθρακας δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη μεμονωμένη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία. Το μερίδιό του αυξάνεται, από 26,4% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Ο λόγος είναι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Η απόσυρση τριών πυρηνικών σταθμών στις αρχές του τρέχοντος έτους και των υπόλοιπων τριών στις αρχές του επόμενου έτους θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση του ποσοστού του άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας. Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ [αντικαγκελάριος της Γερμανίας] θέλει ο άνθρακας να γίνει η εφεδρική λύση σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει το φυσικό αέριο. Έτσι, θα μπορούσε να υπάρξει μια μαζική βραχυπρόθεσμη αύξηση της παραγωγής άνθρακα.

Μόνο που η βιομηχανία δεν είναι έτοιμη γι' αυτό. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η μεταφορά. Αναφερθήκαμε στην πτώση της στάθμης του ποταμού Ρήνου και στον τεράστιο ρόλο του για την αλυσίδα εφοδιασμού της Γερμανίας. Εκεί μεταφέρονται όλα τα βαριά πράγματα, όπως ο άνθρακας. Η Γερμανία δεν έχει κανένα πρόβλημα να εισάγει άνθρακα, αλλά δυσκολεύεται να μεταφέρει τον άνθρακα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Εκτός από τη χαμηλή στάθμη του νερού, η ικανότητα της γερμανικής βιομηχανίας logistics (
εφοδιαστική) εξαντλείται για τη μεταφορά σιταριού και άλλων δημητριακών από την Ουκρανία. Το σιδηροδρομικό σύστημα είναι επίσης υπερφορτωμένο. Οι υποδομές μεταφορών είναι σταθερές βραχυπρόθεσμα. Και δεδομένου ότι η παραγωγή άνθρακα είναι τελικά καταδικασμένη, κανείς δεν έχει επενδύσει σε μακροπρόθεσμα έργα υποδομής μεταφορών, και υποθέτουμε ότι κανείς δεν θα το κάνει.
Ο λόγος για την έλλειψη επενδύσεων είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής άνθρακα έως το 2030. Αυτό που δεν είδαν να έρχεται είναι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης της παγκόσμιας παραγωγής που ξεκίνησε πέρυσι και που, υποθέτουμε, θα έχει συνεχιστεί και φέτος. Το σχέδιο του Χάμπεκ να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγή άνθρακα σε περίπτωση εμπάργκο ρωσικού φυσικού αερίου προκάλεσε σοκ στον κλάδο, όπως αναφέρει η Bild. Δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι οι παροπλισμένοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα πρέπει να ξεσκονιστούν και να αναζωπυρωθούν. Επίσης, δεν έχουν επενδύσει σε προσωπικό.

(Άρθρο του Mish που αναδημοσιεύθηκε από το MishTalk.com)

Αξιοσημείωτα ηλίθιοι με πολλούς τρόπους
  • Η Άνγκελα Μέρκελ έθεσε σε λειτουργία πυρηνικά εργοστάσια για να κατευνάσει τους Πράσινους.
  • Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II ήταν έτοιμος να παραδώσει φυσικό αέριο, πριν σαμποταριστεί, αλλά έκλεισε εντελώς λόγω κυρώσεων.
  • Ο Nord Stream I χρειαζόταν επισκευές, αλλά οι κυρώσεις περιόρισαν τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, και τώρα φυσικά τέθηκε και αυτός εκτός λειτουργίας επ' αόριστον.
  • Αντί να θέσει ξανά σε λειτουργία τα πυρηνικά εργοστάσια, η Γερμανία καταφεύγει σε περισσότερο άνθρακα, αλλά οι περιορισμοί εφοδιασμού εμποδίζουν τη μεταφορά του άνθρακα στα εργοστάσια.
  • Οι Γερμανοί Πράσινοι θα προτιμούσαν να χρησιμοποιούν περισσότερο άνθρακα παρά πυρηνική ενέργεια.
  • Οι κυρώσεις έχουν ανεβάσει την τιμή του φυσικού αερίου τόσο πολύ που η Γερμανία συζητά τη θέσπιση δελτίων φυσικού αερίου.
  • Ο άνθρακας είναι η μεγαλύτερη μέθοδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, 32% το τρίτο τρίμηνο του 2021 από 26,4%. Η χρήση του είναι αναμφίβολα υψηλότερη σήμερα.
Μπράβο Γερμανία!

Σημειώστε επίσης ότι ο υπουργός προστασίας του κλίματος της Γερμανίας δίνει εντολή για περισσότερο άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Και ας ερευνήσουμε την υποτιθέμενη πρόοδο της ΕΕ στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής

Αυτό συμβαίνει όταν δίνεις εντολή για πράσινη ενέργεια και δεν έχεις κανένα νόμιμο σχέδιο για να φτάσεις εκεί.
Το όραμα της ιδανικής πολιτείας είναι σήμερα παρόν και περιμένει την υλοποίηση του δείτε εδώ με ένα πρόγραμμα ενέργειας καθαρά προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος χωρίς οικονομικά συμφέρονται όπως συμβαίνει σήμερα με βαρύτατες οικονομικές επιπτώσεις στους πολίτες αλλά και πιθανή στέρηση αυτού του απαραίτητου για τη ζωη του ανθρώπου αγαθού.