ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΩΣ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ




ΜΕΛΙΣΣΑ
ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ-ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΑ-ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΘΕΙΚΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΥΡΗ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ Η ΖΕΥΞΗ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΦΥΤΑ-ΔΕΝΤΡΑ Κ.Λ.Π. ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ Η  ΜΕΛΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ




Γνωρίζοντας οι άνθρωποι τη μέλισσα και το μέλι και αναγνωρίζοντας την αξία τους, αποτύπωσαν την εκτίμηση και τον θαυμασμό τους σε πάρα πολλά αντικείμενα όπως κοσμήματα, νομίσματα, αγγεία και άλλα.

Οι αρχαίοι Έλληνες ασχολήθηκαν με την τέχνη της μελισσοκομίας και με την εκμετάλλευση του μελιού, έχοντας σαν αποτέλεσμα την άνθιση του εμπορίου του μελιού στην αρχαιότητα, κάτι που αποδεικνύεται από τα πολλά και ποικίλα αντικείμενα, όπως αγγεία και κυψέλες, που έχουν βρεθεί σε διάφορα μέρη. Ταυτόχρονα όμως, εκτός από μοναδική γλυκαντική τροφή, το μέλι κατά την αρχαιότητα είχε σημαντική θέση στην λατρεία και στην παρασκευή φαρμάκων, αρωμάτων και αλοιφών.


https://www.geaolympou.gr/?p=1414



Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΤΗΣ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΧΩΡΙΣ ΦΙΜΩΤΡΟ" ΤΟΥ WEB RADIO PLATANIAS ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.





ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ



5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1.    Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2.    Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .
5.3.    Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4.    Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5.    Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6.    Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7.    Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8.    Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9.    Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή  







ΦΩΤΙΟΣ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
ΚΙΝΗΤΟ:6947174375


SOCIAL MEDIA: