ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΛΙΜΑΝΙΑ... ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΝΕΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ


ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΝΕΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Τοποθεσία

Χώρα

Ελλάδα

Τόπος

Πειραιάς

Συντεταγμένες

 37°56′31″N 23°38′10″EΣυντεταγμένες 37°56′31″N 23°38′10″E

Πληροφορίες

Διαχειριστής

ΟΛΠ

Ιδιοκτήτης

COSCO (67%)[1]

Υπάλληλοι

1.002 (2021)

Στατιστικά

Αφίξεις σκαφών

47.839 (2014)[2]

Ετήσια χωρητικότητα
φορτίου

73,1 εκ. τόνοι (2014)[2]

 1)ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 


ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ.

ΕΠΑΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 2)ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 23 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της, με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (67%) της ΟΛΘ Α.Ε. στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd, η οποία απαρτίζεται από τις Εταιρείες "Deutsche Invest Equity Partners GmbH" (47%), "Terminal Link SAS" (33%) και "Belterra Investments Ltd." (20%).[1] Στις 4 Ιουνίου 2021 μεταβλήθηκε η μετοχική σύνθεση της SEGT Ltd. και πλέον η μέτοχος “Belterra Investments Ltd.”, αγοράζοντας το πλήρες μερίδιο της "Deutsche Invest Equity Partners GmbH", κατέχει το 67% της SEGT Ltd. και συνεπώς ασκεί τον έλεγχό της.[2][3] Στις 7 Δεκεμβριου 2021 Η Belterra, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, προέβη σε αγορά 299.855 μετοχών του ΟΛΘ, με τιμή κτήσης 26 Ευρώ ανά μετοχή.

 3)ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΩΝ 

4)ΛΙΜΑΝΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Για τις αρχές του 2022 αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ). Παρά το γεγονός ότι έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες της αποκρατικοποίησης, το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται στο να κλείσει πρώτα τους διαγωνισμούς που έχει ανοικτούς, όπως για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας, και στη συνέχεια να βγάλει τη προκήρυξη για την πώληση του 67% του ΟΛΒ.

5) ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ

Λιμάνι Βόλου: Το 2022 η αποκρατικοποίηση – Αλλάζει στρατηγική το ΤΑΙΠΕΔ

6)ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ιστορία του λιμανιού του Ηρακλείου ξεκινά από την εποχή του Μινωικού πολιτισμού 


7 ) ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ποιοι είναι οι εννέα υποψήφιοι επενδυτές

1) H Grimaldi Euromed ανήκει στον Όμιλο Grimaldi, έναν πολυεθνικό όμιλο εφοδιαστικής αλυσίδας που ειδικεύεται στη λειτουργία πλοίων roll-on / roll-off, μεταφορών αυτοκινήτων και πλοίων.

2) Quintana Infrastructure & Development (owned by Robertson Family):

Είναι αμερικανική, ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου και διαχείρισης εταιρειών 

3) MARG Ltd: 

Η MARG Limited είναι εταιρεία υποδομών στην Ινδία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βομβάης με παρουσία σε λιμάνια, κατασκευή και διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και άλλους τομείς υποδομών.

4)Portek International Ltd:

Η Portek είναι θυγατρική της Ιαπωνικής Mitsui & Co. Ltd., με έδρα τη Σιγκαπούρη και γραφεία σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Η εταιρεία διαχειρίζεται 7 λιμένες μεσαίου μεγέθους και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις λιμενικού μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

5) Aegean Oil:

H εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ, είναι μέρος του Ομίλου Aegean, που ανήκει στην οικογένεια Μελισσανίδη και αποτελείται από 5 επιχειρηματικούς κλάδους με δραστηριότητες στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, λιπαντικά ναυτιλίας, εμπόριο ενεργειακών προϊόντων, σχετικών κυρίως με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, περιβαλλοντικές υπηρεσίες μεταφοράς και επεξεργασίας καταλοίπων πετρελαίου από πλοία και μονάδες ξηράς καθώς και υπηρεσίες ναυτιλιακής πρακτόρευσης.

6) ANEK Lines:

Η ANEK Lines είναι μια ελληνική εταιρεία μεταφοράς επιβατών και φορτίου, η οποία κατά κύριο λόγο εξυπηρετεί διεθνή δρομολόγια της Αδριατικής Θάλασσας και εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας, μέσω του στόλου της 9 ιδιωτικών πλοίων, ελληνικού νηολογίου. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

7) Archirodon Group BV:

Ο Όμιλος Archirodon είναι ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες κατασκευής και συντήρησης έργων που σχετίζονται με θαλάσσιες υποδομές και άλλα διεθνή έργα EPC (Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή). 

8)Όμιλος Trident Hellas:

Μέρος του αμερικανικού Ομίλου Trident που παρέχει παγκόσμιες λύσεις ασφάλειας και συναφείς συμβουλευτικές υπηρεσίες

9) Attica A.E ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group):

Η ATTICA SA HOLDINGS (Attica Group) είναι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών μητρική εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. 

8) ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ


Η ΟΛΚ ΑΕ είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των τεσσάρων λιμανιών στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας: του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», του Εμπορικού Λιμένα «Φίλιππος Β’» στη Νέα Καρβάλη, του Λιμένα Ελευθερών και του Λιμένα Κεραμωτής. 

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΓΚΡΙΣΗ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (οργανισμοι λιμενος) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΤΡΕΝΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ)

ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΦΟΥ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ? (ΟΠΟΥ ΙΔΙΟΤΗΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ IDIOT ΙΣΟΝ ΗΛΗΘΙΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ).

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ)

ΑΚΟΜΗ ΡΩΤΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΘΕΣΗ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΑΑΔΕ, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ..), ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Η 10ΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η 7ΕΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ