ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

 


ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ


ΒΕΒΑΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταλαμβάνει την πρώτη θέση, καθώς διακίνησε το 37% του συνόλου των επιβατών, ενώ δεύτερο είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο παρουσιάζει υψηλή επιβατική κίνηση τη θερινή περίοδο και τρίτο, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια – συμπεριλαμβανομένου και του «Ελ. Βενιζέλος» – διακινούν το 92% της επιβατικής κίνησης, ενώ το υπόλοιπο 8% τα υπόλοιπα 29 μικρότερα αεροδρόμια.

Η επένδυση της Fraport Greece, μια κοινή εταιρεία της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

To πρωτοποριακό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ της Fraport Greeceμεταμόρφωσε τα αεροδρόμια. Η επένδυση περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 αεροδιαδρόμων. Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.


Τα αεροδρόμια στην Ελλάδα και η ονομασία τους

Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν και άλλα διεθνή αεροδρόμια, που υποδέχονται απ’ ευθείας πτήσεις εξωτερικού τακτικών και έκτακτων αερογραμμών (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών), καθώς και ναυλωμένων πτήσεων (charter).

Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει το Διεθνές Αεροδρόμιο «Δημόκριτος», η Θεσσαλονίκη το Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονίας, η Κέρκυρα το «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ρόδος το «Διαγόρας», η Κρήτη το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και τα Χανιά τον κρατικό Αερολιμένα «Ι. Δασκαλογιάννης».

Η Καλαμάτα τον κρατικό Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», η Ζάκυνθος τον κρατικό Αερολιμένα «Δ. Σολωμός», η Κως τον κρατικός Αερολιμένα «Ιπποκράτης», η Λήμνος τον κρατικό Αερολιμένα «Ήφαιστος».

Η Λέσβος τον κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης «Οδ. Ελύτης», η Σάμος τον Κρατικό Αερολιμένα «Αρίσταρχος ο Σάμιος» και η Καβάλα το κρατικό Αερολιμένα «Μ. Αλέξανδρος».


Κρατικοί Αερολιμένες

Διεθνών Συγκοινωνιών

·     Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" (ΔΑΑ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" (ΚΑΘΜ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου "Διαγόρας" (ΚΑΡΔ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου "Ν.Καζαντζάκης" (ΚΑΗΚ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας (ΚΑΚΚ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Κώ "Ιπποκράτης" (ΚΑΚΩΙ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος" (ΚΑΑΛΔ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Μυτιλήνης "Οδ. Ελύτης" (ΚΑΜΤΕ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Λήμνου "Ηφαιστος" (ΚΑΛΜΗ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης" (ΚΑΧΝΔ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας (ΚΑΚΦ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Ζακύνθου "Δ. Σολωμός" (ΚΑΖΑΣ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Σάμου "Αρίσταρχος ο Σάμιος" (ΚΑΣΜ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Καβάλας "Μ. Αλέξανδρος" (ΚΑΚΒΑ)

·     Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας "Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος" (ΚΑΚΛΚ) 


 

Κρατικοί Αερολιμένες

Εσωτερικών Συγκοινωνιών

·      Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας (ΚΑΠΛ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος" (ΚΑΙΩΠ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Χίου ΄"Ομηρος" (ΚΑΧΙΟ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου "ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ) (ΚΑΜΚ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου "Α.Παπαδιαμάντης" (ΚΑΣΚ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Κοζάνης "Φίλιππος" (ΚΑΚΖΦ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου (ΚΑΑΓ) (Λειτουργία αερολιμένα υπο αναστολή)

·      Κρατικός Αερολιμένας Καστοριάς "Αριστοτέλης" (ΚΑΚΤΑ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου (ΚΑΚΠ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης (ΚΑΣΡ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης" (ΚΑΚΘΩ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Μήλου (ΚΑΜΛ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Σκύρου (ΚΑΣΥ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου (ΚΑΝΑ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου (ΚΑΑΚ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Σπάρτης (ΚΑΣΠ) (Λειτουργία υπο αναστολή)

·      Κρατικός Αερολιμένας Πάρου (ΚΑΠΑ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Ανδραβίδας (ΚΑΝΔ) (Λειτουργία αερολιμένα υπο αναστολή)

·      Κρατικός Αερολιμένας Σύρου "Δημήτριος Βικέλας" (ΚΑΣΟΒ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Αράξου (ΚΑΑΞ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Καστελλίου (ΚΑΤΛ) (Λειτουργία αερολιμένα υπο αναστολή)

·      Κρατικός Αερολιμένας Νάξου (ΚΑΝΞ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Καλύμνου (ΚΑΚΜ)

·      Κρατικός Αερολιμένας Ικαρίας "Ικαρος" (ΚΑΙΡ)

·     Μονάδα εξυπηρέτησης αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας (Μ.Ε.Γ.Α.Π)

 

Δημοτικοί Αερολιμένες

·      Δημοτικός Αερολιμένας Καστελόριζου (ΔΑΖΟ)

·      Δημοτικός Αερολιμένας Κάσου (ΔΑΚΑ)

·      Δημοτικός Αερολιμένας Λέρου (ΔΑΛΕ)

·     Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας (ΔΑΣΤ) 



Τα οφέλη από την αξιοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας Μια σημαντική επένδυση, σε μία δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία • Το έργο περιλαμβάνει την προκαταβολή τιμήματος παραχώρησης, ύψους 1,234 δισ. ευρώ, την ετήσια καταβολή 22,9 εκατ. ευρώ και το ετήσιο μεταβλητό τίμημα  προς το ελληνικό Δημόσιο. • Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα γίνουν επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2020. • Η ελληνική οικονομία επωφελείται από τη δυνατότητα να αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, από την αύξηση των αφίξεων και την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Το έργο απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών • Το έργο ενισχύει την εικόνα των 14 πόλεων και περιφερειών ως τουριστικών προορισμών. • Η ανάπτυξη νέων δρομολογίων από τη Fraport Greece θα ενισχύσει την επιβατική κίνηση. • Η αύξηση της κίνησης ενισχύει την απασχόληση και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η γεωργία, η αλιεία, η βιομηχανική παραγωγή, οι κατασκευές, το εμπόριο, οι υπηρεσίες φιλοξενίας και η εκμετάλλευση ακινήτων. • Στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις και οι τοπικοί επαγγελματίες. • Η συνεργασία της Fraport Greece, των αεροδρομίων και των τοπικών κοινοτήτων θα ενισχύσει τα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης. • Η Fraport Greece πιστεύει στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης. Υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια • Τα αεροδρόμια επωφελούνται από την εκτεταμένη εμπειρία των μελών της κοινοπραξίας στη λειτουργία αερολιμένων σε ολόκληρο τον κόσμο. • Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των αεροδρομίων και των αερολιμενικών υποδομών, καθώς και η βελτιστοποίηση κάθε διαδικασίας αποτελούν βασικό κομμάτι του έργου. • Η Fraport Greece εγγυάται την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, την ασφάλεια και την προστασία, σύμφωνα με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. • Το έργο ενισχύει την εικόνα των αεροδρομίων και διασφαλίζει μια ευχάριστη εμπειρία για τους επιβάτες, βασισμένη στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, το λογικό χρόνο αναμονής, τα ελκυστικά εμπορικά καταστήματα και το φιλικό προσωπικό.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ .

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ (ΑΑΔΕ,ΤΑΙΠΕΔ,ΤΧΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ...)

ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ .

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ-ΟΥΣΙΑ(ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ) ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΣΥΝΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ...


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ