ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974: Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ 

ΟΤΑΝ Η ΚΟΡΗ ΦΩΝΑΖΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ


 Βαθιά χαραγμένες στη μνήμη παραμένουν μέχρι και σήμερα, η κατάληψη της Αμμοχώστου και η μάχη της ΕΛΔΥΚ.

Η ανακωχή που συμφωνήθηκε, για να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία να αναχαιτίσει την τουρκική προέλαση, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τα χειρότερα που θα βίωνε η Κύπρος λιγότερο από ένα μήνα αργότερα. Το δράμα δεν είχε λάβει τέλος τον Ιούλιο.

Περίοδος 1974-2014 - Κύπρος 1974 - 2014


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε στις 14 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια του Αττίλα ΙΙ, την περίφημη δήλωση: «Η Κύπρος κείται μακράν». Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνόψισε την αδυναμία(;) και απροθυμία της νέας τότε κυβέρνησής του να συνδράμει την Κύπρo έναντι της τουρκικής εισβολής. Έτσι, οι Τούρκοι εισβολείς, σχεδόν ανενόχλητοι, κατέλαβαν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, διχοτομώντας το νησί. 

ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΩΝ F4 FANTOM ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ COCKPIT ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...
ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ.
 
F-4E Phantiom in Hellenic Air Force Service by Dr Menelaos ...

ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ:Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ...ΕΤΣΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ.ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ





ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΦΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ  
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 
Ε.ΣΥ. ΛΕΜΕΣΟΥ
ΤΗΛ. 99579756, 99767731, 99536808, 99646930, 99548813
e-mail: esykyprou@gmail.com